Kis Kutya csillagkép

Kérem, nekem ebben a nagy melegben megjött az étvágyam! Amint látják, Vizsi is sorban áll Negro maradékánál, de nem hiszem, hogy jut neki.

Amúgy, nem csoda, ha mi tacskók bírjuk a hőséget. Kérem, a kiskutyák, tudományosan, bizonyítottan kötődnek a kánikulához.

Ugyanis, a kánikula latin neve (canicula), szószerinti fordításban kiskutyát jelent. A Kis Kutya csillagkép (legfényesebb csillaga a Procyon) és párja, nyár közepén jelenik meg az égen, tehát, mi rokonok vagyunk.

A magyar kétlábúak ezért hívják kánikulának a nagy hőséget. Zsebikének, aki Angliában él, üzenem, hogy az angolok szó szerint dog days-nek, azaz kutyanapoknak hívják a kánikulát, csak hogy tudja, miről van szó.

Nem hagyhatom ki az amerikaiak hot dog-ját, aminek semmi köze a nyári meleghez, de forró is és kutya is. Csak úgy ideugatom, az érdekesség kedvéért.

Megjegyezem a kispettyes macskacápa is canicula, (Scyliorhinus canicula) de neki, nincs köze a meleghez. Csak, hogy tudják, hogy tudom.

Ma, kérem, itt is volt egy kisebbfajta égi zenebona, úgyhogy bent lapítottunk.  Nem szívesen ismerem be, de mi is „gatyahuszárok” vagyunk.

Úgy látom, ma többfelé dörgött, mert több kutyapopsit lehetett látni a függöny mögött, mint általában.

Kérem, a kis és nagy kutyáknak, valamint a nagykutyáknak is lehet fóbiája. Mi sem vagyunk tökéletesek. Csak, majdnem.

Más téma. Érdeklődöm, tud valaki arról, létezik-e a kakasoknak is iskola, mint a kutyáknak? Esetleg szolfézsoktatás?

Kibírhatatlan a szomszéd rekedt kakasa. Én szívesen hallgatom a reggeli ébresztést egy kukorékolni tudó szárnyastól, de ez a jószág elviselhetetlen. Ha van ilyen iskola, én esküszöm, befizetem Vizsike tápjának árából!

Amúgy, lehet, hogy javítana a kiejtésén, ha egy kicsit megigazíthatnám a tollazatát. Próbálom a kerítésen keresztül elkapni, de csak néha sikerül egy-egy tollat kihúzni. Mondjuk, a múltkor a szomszéd egyik galambjának sikerült a toalettjét kicsit átrendeznem. Kérem, ezek a szárnyasok idejárnak fürdeni a tóra, de nem onnan isznak, a kutyatálból kell nekik! Igaz, mi meg a tóból iszunk, de ez a mi birtokunk, ők pedig betolakodók. Reszkessetek betörők!

 

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.