Szerencsefia

Üdvözletem!

A képen Szerencsefiát látják, akit mellesleg Vizsikének hívnak.
Ő is antik, mint Negro, és a szekrény, ami előtt ül. Már 11 éves. Ez vizslánál szép kornak minősül. Nála főleg, mert máshol már régen agyon ütötték volna a nagy szája miatt. Egyszer elírtuk a korát, hogy januárban 12 lesz, de szerencsére még csak 11.
Amúgy a valóságban nincs ilyen kacsacsőre, inkább lepcses szájúnak mondanám. Az azonban tisztán látszik, hogy nagysága ellenére képes egy 20×20 centis zsebkendőre leülni. Másik jellegzetessége a korbács farka. Aki mögé kerül, amikor örül, annak a sípcsontjának annyi.
Tegnap mesélte gazdim, hogy bement utána a tárolóba, és mint egy elefánt a porcelánboltban, vert le a farkával a polcokról ezt-azt, amikor forgolódott.
Most éppen tőle akar valamit, azért szuggerálja. Egy idő után közelebb megy, a mellsőjét gazdim térdére teszi, és a fejével, szemeivel jelzi, hogy mit szeretne. Amúgy beárulni is így szokott. Amikor megkérdezik, „ezt ki tette?”
rám néz, és a fejével int, hogy „ő volt!”.
A legnagyobb szerencséje pedig az, hogy nagyon szeretjük! Mi ketten különösen jól kijövünk. Közösen vadászunk, összebújva alszunk. Összetartozunk.

Ha már a szerencséről volt szó!
Sokan azt hiszik, hogy a szerencse véletlen dolga, pedig állítólag nem az. Legalábbis a kétlábúaknál nem. Gazdiasszony hallgatott egy videót, amiben erről beszéltek.
Képzeljék, akik szerencsésnek érzik, vallják magukat, másképpen viselkednek. Vonzzák a szerencsét!
Egy száz dollárost elejtettek az utcán, ahol végig kellett menni a kísérletben részt vevő embereknek. Olyanoknak is, akik szerencsésnek hitték magukat és olyanoknak is, akik nem.
Az úgymond szerencsés emberek, mind meglátták a pénz a földön, a nem szerencsések közül, alig. A szerencse ugyanis, többnyire nem egy nagy nyeremény, hanem a lehetőség meglátása, és annak tudatosítása, hogy szerencsések vagyunk. Akár az anyagiak, akár egészség, akár egy társ, vagy egy kutya megtalálása terén.
És ami a lényeg, hogy tanulható!

Mi például szerencsések vagyunk. Van tető a fejünk felett, van mit enni, van kivel összebújni.
És hamarosan jön a reggeli idő is.
Kívánom Önöknek is, hogy vegyék észre, vagy találják meg a szerencséjüket és legyen csodaszép napjuk!

Szeretettel:
Rozália

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.