Eltűnt a szomszéd kakas

Üdvözletem!

Kérem, nálunk alig lehet aludni az utóbbi időben!

Vizsi egyre korábban kel, mert éhes. Gazdiasszony kinyitja neki a kutyaajtót, Vizsi kimegy körülnéz, majd visszajön, hogy menjek vele. De én nem szeretek korán kelni, és Negro sem, ezért halk sírdogálásba kezd. Majd fokozatosan erősödik, miközben előadja a hattyú halálát, készül összeesni az éhségtől. Végül már olyan keservesen nyávog, hogy attól tartunk a szomszédok kihívják ránk az állatvédőket. Valahogy így: nyamanyajajajj!

Pedig egy idő óta lehetne tovább aludni, ugyanis eltűnt a szomszédból a kakas!

Bizonyára sokan emlékeznek rá, mert már írtam, hogy mellettünk egy drótkerítés túloldalán, baromfik laknak.

Vértyúkok, és egy rekedt hangú kakas. Higgyék el nem túlzás a vértyúk kifejezés, mert simán megtámadtak bennünket! Amikor idekerültem, és a fiukkal nézegettük őket, simán orrbacsőrt bennünket az egyik. Módszeresen, egymás után. Mozdulni sem tudtunk, ekkora pofátlanság láttán.

Ráadásul, egy közülük, megpróbálta elfoglalni a birtokunkat. Átrepült hozzánk! Na, hát ő sem tette zsebre, amit kapott tőlünk! Igaz, én sem, amit a gazditól kaptam, mivel az én számban látta meg a szárnyast. Pedig higgyék el, csapatmunka volt a javából a megleckéztetés.

Amúgy, nem tudom hova tűnhetett a kakas, de az annyit gyakorolt, hogy a végére már egészen tisztán fújta a reggeli ébresztőt. Szinte sajnálom.

Lehet, hogy elvitte a róka! Mint egy másik szomszéd libáját, aki megkötötte a kutyáját. Amiért mellesleg meg is érdemelte.

De az is lehet, hogy rabló vitte el! Mellettünk ugyanis nincs kutya. Mi, illetve többnyire én, védjük a szomszédos területeket is, de gazdi szerint főleg az idegen kutyáktól, macskáktól. Azt mondja, hogy leginkább a macskás betörőt zavarnánk el.

Az is lehet, hogy szegény kakas az ünnepi fazékban végezte. Elég régóta nem dalol.

Az is lehet, hogy már újjá is született. Ha van olyan. Talán pont kutyaként. Talán pont most mentik meg a Valentin projekt keretében. Tegnap már 12 millió forintnál járt az adomány! Hálásan köszönjük, akik a mi felhívásunkra csatlakoztak! Mind a 120 megmentett kutya nevében!

Szeretettel:

Rozália és a fiuk

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.