Akinél hátul beleköhögtek a családfába

Üdvözletem!

A tegnapi fotókról Negro, a kisöreg lemaradt. Most róla teszek fel egy képet.

Amint látják, ő nem színtiszta tacskó. „Valaki, egyszer, valahol “beleköhögött” a családfába ott hátul.” (Amúgy is utcáról befogadott jószág, ki tudja, milyen pedigrével. Egy biztos, hogy nagyon életre való, és nagyon szeretjük, már kb. 17 éves.)

A fenti szöveget egy vizsláról olvastuk, akinek a szülei Vizsihez hasonlóak voltak, azonban a kölyküknek olyan füle volt, mint egy spánielnek. Cuki volt, ahogy játékosan vadászott, a lobogó, nagy füleivel.

Ez, a gólyáknál nem ilyen feltűnő, ha esetleg megcsalnák egymást, mint a napokban írtuk a gemenci feketególyáról, Sáráról.

Azóta kicsit jobban utána néztünk, és kiderült, hogy a megfigyelt fészekben, csak a hím, Tóbiás személye volt azonosítható, évek óta. A nőstényt nem biztos, hogy ugyanaz volt, csak elnevezték Sárának.

A férfi gólyák ugyanis csak bizonyos ideig várják vissza a párjukat, majd keresnek egy másikat. Náluk kérem, a férfiak választanak. Ha teszik a nőstény maradhat, ha nem, elzavarják.

Elsőként a hímek érnek haza, és keresnek egy alkalmas fészket, majd jönnek a nőstények, akikből választanak. Szóval, a lakás, a férj nevén van, az asszonyé csak a haszonélvezet.

A már említett pár, ahol a nőstény, akár az egyik Sára is lehet, tegnap végleg elfoglalta a bekamerázott fészket, mert ott alszanak. Láttuk a gólyakamerán.

Tóbiás azonban még nem ért haza, vagy már máshol kellett fészket keresnie. A fészek körül ugyanis, kicsit távolabbról, gólya csatazajt lehetett hallani napközben. Lehet, hogy ő volt, aki megküzdött a betolakodóval, de lehet, hogy egy másik fiatal hím is igényt tartott volna a lakásra.

Tóbiást be lehet azonosítani, mert gyűrűje van. Már 20 éves, de a gólyák 35-38 évig is élnek! Szóval, még ereje teljében van.

Reméljük, hogy él, és talál másik fészket, ahol felajánlhatja gyűrűs lábát, egy csinos gólyaasszonyságnak.

Nem könnyű a tavasz gólyáéknál! Küzdelem az otthonért, a feltörekvő ifjúsággal, időben megfelelő társat találni, utódokat nemzeni, felnevelni, majd világkörüli útra menni, újra meg újra, hosszú éveken keresztül.

Mennyivel könnyebb dolgunk van, nekünk kutyáknak! Már, a hozzánk hasonló sorsúaknak.

Megyek is, körülnézek a birtokon, mert hamarosan jön a reggeli.

Az pedig a nap legfontosabb étkezése, amit remélem, Önök is tudnak.

Jó étvágyat hozzá, és legyen olyan szép napjuk, mint az időjárás lesz!

Szeretettel:

Rozália

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.