A Nagy Dundi Lánylovagrend

Visszatérnék egy kicsit a tegnapi fotózáshoz.

Kérem, eredetileg egy tüll szoknya lett volna rajtam, a turbán tetején egy pillangó van, ami már hátrahanyatlott. Amint látják röhejes volt az egész!

Végül, a szoknyát a fejemre húzták, így született a tegnapi kép.

Aminek azonban örültem, hogy a kitüntetésem tisztán látszott. Egy kedves hozzászóló társunk, elnevezte a Nagy Dundi Lánylovagrend arany fokozatának, amit ezentúl, használni fogunk. Kérem, a kétlábú nőstény lóként nyerített vagy fél órát, miután elolvasta a hozzászólást. Ezúton is köszönjük!

Ezennel, magamra ruházott hatalmamnál fogva, a Nagy Dundi Lánylovagrendet, megalakítottnak nyilvánítom.

Kérem, dundinak lenni nem nagy dicsőség egy tacskónak, de tudom, többen is küzdünk a kilókkal.

Lássuk be végre, egy tacskó szeret enni! Elsősorban husit. Az már majdnem mindegy, hogy milyen. Lehet, csirke, marha, sertés, vagy akár vad is.

Kérem, a nősténygazdi mesélte, hogy látott egyszer a tévében egy műsort, amiben különleges állatokat mutattak be. Egy hölgy, egy apró termetű kutyát hozott, aki állítólag vegetáriánus volt. A műsor idejéig ez igaz is lehetett, állítólag undorral fordult el a hústól, és választotta a zöldséget.

Mondom, a műsor idejéig, mert a riporter egy darab sonkával és egy darab répával kínálta. Hát, kérem, az a kutya úgy rábukott a sonkára, hogy majdnem a riporter kezét is bekapta. A hölgy, zavartan magyarázkodott, hogy talán a stúdió felvétel zavarta meg szegény állatot.

Kérem, a gazdim pedig azt hallotta a napokban, hogy a dundik kevésbé ráncosak. Szóval, egy kis hízás akár ránctalanító kezelésnek is felfogható.

Mi nők, a kétlábú meg én, a Nagy Dundi Lánylovagrend arany és ezüst fokozatú tagjai, úgy döntöttünk, hogy Negronak is tartunk egy születésnapot!

Azt, csak a Kutyák istene tudja, hogy mikor születhetett, a befogadástól számoljuk a korát, akkor, az állatorvos szerint három éves lehetett. Az igazolványában 04.04. szerepel, ez, a családhoz tartozó egyik kétlábú születési dátuma, akivel nagyon kedvelik egymást. Kosok, mindketten.

Őszinte leszek, Negrora illik is a Kos csillagkép, de mi most határoztuk el, hogy megünnepeljük, gondolom, érthető, miért.

Van egy mondás, amikor a nem tudás makacssággal párosul, vagy hasonló. Na, kérem, most ez az. Nem tudjuk, de akarjuk.

Amúgy, az én szülinapom jön majd, ami lényegesen fontosabb esemény, ugyebár, tehát, a kevésbé fontosat előre vesszük.

Kérem, azért, az igazságosság kedvéért, mondok pár méltató szót Negroról. Mint Kos kutya, igazi vezér egyéniség. Mondtam már, hogy valódi vértacskó, szó szerint, jajj annak, aki a fogai közé kerül. Tudna itt mesélni a kisállat temető, ahol a család kutyái mellett az ártatlan áldozatokat helyezték végső nyugalomra!

Nem akarok ünneprontó lenni, de szegény Vizsit is terrorizálta, míg nem jöttem. A beceneve az is volt, Törpe Terrorista. A nagy mafla vizsla, létraként állt, hogy fel tudjon kapaszkodni rá, és elérje a torkát.

Ennek már vége, kérem, mert én tudtam, hogy Negro gyenge pontja, a nők imádata. Engem nem is próbált maga alá gyűrni, mert tudta, hogy én egy amazon vagyok! Ma már pucol előlem, amikor látja, hogy óriási körökkel kezdek futni, mert tudja, ha, elszáguldok mellette, leperzselem az oldalát, mivel hozzá simulok futás közben, nagy sebességgel.

Kérem, ha megadja magát, mostanában már nem bántom. Nem ijesztgetem, és nem ugrok a hátára. Csak megdörzsölöm az oldalát, mint Aladin a csodalámpát.

Azt hiszem, már elég sok jót mondtam Negroról, rátérnék magamra.

Én, Dundi Rozália, az Oroszlán csillagképben születtem, 2014 augusztusának idusán.

Kérem, az Oroszlán csillagkép értelmezése körül súlyos hibákat észteltem.

Az Oroszlán csillagkép nevét, a nemeai oroszlánról kapta, akit Héraklész pusztított el. Na már most, ez az oroszlán egy Orthosz nevű kutya gyermeke! És, már helyben is vagyunk!

Ibériában kérem még templomot is emeltek ennek a kutyának! Jó, mondjuk az igaz, hogy két feje volt, sőt egyes állítások szerint, mellette hét kígyófeje is. Aki ismer igazi tacskókat, tudja, hogy elég sokféle jellem megfér bennünk.

Nem mellesleg, az Orthosz egyik jelentése „mindig strázsáló”, ami remekül illik egyes ebtársakra.

Az állítólagos legrégebbi értelmezés szerint a kőkorban kígyó jelet alkalmaztak ennek az időszaknak a csillagállására. Később, ebből alakult ki a fáraók fejdísze, az ágaskodó kobra, ami ugyebár a hatalmat jelképezi. Hát, kérem, itt is van egy súlyos tévedés. Azt a vak is láthatja, hogy az egy ágaskodó tacskó, aki a farkát maga alá gyűrve ül. Sőt, Oedipus is nagyot tévedett, aki a csillagképet egy oroszlánnak látta, hátára simuló farokkal, mert a tacskók nem simítják hátukra a farkukat.

Most, hogy ezt tisztáztuk, rátérhetünk arra, hogy milyen is egy Oroszlán szülött tacsi. Hát, olyan, mint én!

Született vezéregyéniség, nemes erő.

Szépségesek, amivel tisztában vannak, és szeretik, ha ezt elismeri a környezet és királyként kezeli őket. Napimádók, és imádnak lustizni is.

Szeret a középpontban lenni, és képes bárki szívét meghódítani. Ne felejtsük el, kérem, tacskóról beszélünk!

Az, mondjuk súlyos tévedés, hogy a dicséretet többre értékelik, mint a jutifalit. Egy tacskó a gyomrát elég sokra értékeli.

Búcsúzóul még annyit , hogy ki az igazi tacskó?

Kérem, aki annak vallja magát! Lehet, akár dobermann is, vagy bármely vegyes párkapcsolatból született négylábú. Ha tacskónak érzi magát, az is! Itt a helye közöttünk!

 

 

 

 

 

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.