Üdvözletem!

Advent második vasárnapja van.
Piros borításba öltöztünk, mint advent második angyala.
Tegnap gazdimék Angyalsétán voltak, kikupálódtak angyal ügyben.

Ma, advent második vasárnapján, egy piros palástba öltözött angyal száll le a földre egy serleggel, hogy ajándékot vigyen a mennybe. Körbejárja az otthonokat, és összegyűjti a szívből jövő szeretetet, melyből a mennyben élők fényes csillagokat készítenek, hogy az égre nézve minden ember szívét szeretet és boldogság töltse el.
Szóval készüljenek, ha mennek az angyalok, hogy sok fényes csillag legyen az égen!
Azt is mondják, hogy az angyalok, csak az ember angyali részével tudnak kommunikálni, ezért csak azok hallják mit mondanak, akikben van ilyen rész.

Tudjuk, hogy az olvasóink között vannak győriek, ezért nekik külön felhívjuk a figyelmüket, két különleges angyalra, amit sokan nem ismernek, nem látnak, pedig figyelnek bennünket egy ideje a város felett.
A színház előtt állva, ha bal oldalon felnéznek a házak tetejére, megpillanthatják az egyiket. Messziről nem látszik, hogy angyal, inkább csak egy szobornak tűnik. Szárnyai ugyanis összecsukva simulnak a hátára.
Biztosan sokan nem tudják, hogy a bencés templom mögött, a kollégiumi rész felett, egy Makovecz Imre által épített, csodálatos kis kápolna van.
A jellegzetes faépület tetején, mely egy felborított hajóra emlékeztet, üveges rész található, ahol látni az eget, és két nagy, befelé néző angyal szobrot.
Itt, a város felett, a jó, és a rossz angyal szemébe is bele lehet nézni.
Bár a bencés apát szerint, az egyházban felemás az angyalok létezésének és szerepének megítélése, az emberek nagy része hisz, legalább az őrangyalokban.
Az épületegyüttest és a templomot restaurálják, az ebédlőt azonban már helyreállították az eredeti állapotnak megfelelően. Csodaszép lett.
Valamikor, a meglévő alap templom belső díszítésére, ezer arany tallért, mai értéken, kb. egy milliárd forintot kaptak adományként a jezsuiták. Eredetileg az övék volt. Gazdagság és pompa mindenütt.

Gazdiasszony csodálta a sok szépséget, de a szívét szomorúság járta át. Talán, sokáig nézett a rossz angyal szemébe, hogy az öröm és hála mellé, hogy mindezt láthatta, más érzés is jött.
A gyönyörű étkezőben nem csak a falak beszéltek a gazdagságról, az asztalon hagyott reggeli maradék is. Talán tizenöt emberre teríthettek, de bármely ötcsillagos szálloda megirigyelhette volna a választékot, csak a maradékok alapján.
Miközben az egyházak gyűjtenek, a szegényektől a szegényeknek. Persze, biztosan vannak szerényebb kis plébániák is, mégis elgondolkodtató, hogy mennyire nem változott semmi a kétezer év alatt. Illetve, milyen irányba változott, a kezdetektől.
Azon is elgondolkodott gazdiasszony, hogy mit szólnak ehhez az angyalok, akik lesnek be az üvegtetőn?!
És József Attila szavai jutottak eszébe:
„Valami nagy-nagy tüzet kéne rakni,
Hogy melegednének az emberek.”

Remélem, Önök meleg helyen vannak, és reggeli is jut mindenkinek. Ne felejtsék el, hogy ma jön a piros ruhás angyal a szeretetükért. Legyen sok a szívükben, hogy tudjanak adni belőle, és még több jusson vissza.
És a győriek keressenek rá, mikor lesz legközelebb Angyalséta, ha tehetik menjenek el, mert csodás élmény. Gazdimék szerint.
Szerintem pedig a legjobb élmény egy finom reggeli! Ha nem is ötcsillagos, de jó szívvel adják, és átmelegszünk tőle.
Legyen csodás napjuk, az angyalok segítsék Önöket!

Szeretettel:
Rozália

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.