Varacskos víziló

Üdvözletem!

– Öcskös neked megártott ez a nagy meleg! Biztonságba helyezem a labdádat, jó? -kérdezi Vizsike, miközben kiszedte a vízből Sheldon labdáját, majd jó messzire ment a fürdetőtől.

 

Hát kérem, mondtuk már, hogy Sheli különleges, de az is lehet, hogy valóban megártott neki a nagy meleg, vagy a fél kaktusz, amit a virágosban evett meg.

Fiatal még és bohó, nem tudja, milyen következményei lehetnek annak, ha valaki tiltott zöldséget, gyümölcsöt fogyaszt. Hiába tiltották ki a virágosból, imád befutni az elkerített, narancsvirág bokor alá.

Szóval, nem tudni, hogy a nagy melegtől, vagy a kaktusztól, de aktivizálta a víziló részét, és fürdött, pancsolt, dagonyászott egész délelőtt.

Beugrott a fürdetőbe, hentergett egyet a vízben, majd kiugrott, bepanírozta magát a homokos részen, és óriás köröket futott. Aztán vissza a vízbe, és folytatta.

 

Persze az is lehet, hogy az idei év legnehezebb bolygóállása hatott rá, ami még pár napig tart. Állítólag. Azt mondják a hozzáértők, hogy az ilyen időszakok hajszolják bele a kétlábúakat is a problémás helyzetekbe.

A felfokozott energiák miatt. Veszekedések, balesetek és hasonlók.

Vagy, mondjuk nagy átváltozásokra sarkallnak.

Mint Sheldonnál, aki tisztességes tacskóból, varacskos víziló lett. Hogy nincs is ilyen faj? Lehet, hogy eddig nem volt, de most már van!

Azt persze tudjuk, hogy a kaktusz nem mérgező, és azt is, hogy sok olyan növény van, ami nagyon is az. Elvileg az állatok, főleg a növényevők ösztönösen kerülik a fogyasztásukat, a legelő kutyákra azonban vigyázni kell.

Például nem érdemes bennünket Angliába, az Alnwick Gardenbe vinni sétálni.

Ott található ugyanis a legnagyobb európai növénygyűjtemény, amelyben a mérgező növényeknek külön kertje van. A kapun halálfejekkel és lábszárcsontokkal, ahogy illik.

Mondjuk, a lábszárcsontok egy jóízlésű kutyát sem riasztanak el, sőt meghozzák az étvágyát.

Úgy, mint nekünk a reggeli napfelkelte, mert már ébren várjuk a reggelit. Negro gazdiasszony lábánál ül, és szuggerálja egy ideje.

– Reggelit szeretnél adni, reggelit szeretnél adni……

Abba is hagyjuk az írást, mert még éhen hal szegény.

Vigyázzanak magukra, legyenek türelmesek, figyelmesek, és legyen csodaszép vasárnapjuk!

És fürödjenek sokat, ha van lehetőségük, mert ma még nagyon meleg lesz. Állítólag.

 

Szeretettel:

Rozália

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.