Üdvözletem!

Ma szeptember 29.-e van, a szív napja.
Szívesen tettem fel, egy szívecskés képet, amivel szívből köszöntöm Önöket!
Mára egy szívmelengető, szívhez szóló, szerelmi történetet szerettem volna írni, de a szomszéd macsekja közbelépett. Elvitte magával az ihletemet.
Közelharcba keveredtünk, és majdnem széttépett! Na, jó, csak az orromat karmolta meg, de az vérzett! Amúgy adtam volna a betolakodónak, de a kétlábú nőstények olyan visítással voltak, hogy majdnem én lettem az áldozat.
Meggyőződtem róla, hogy igaz a mondás, minden rosszban ott van egy jó csírája, csak meg kell látni!
Ugyanis, tegnap volt a veszettség elleni világnap, és mi éppen jókor olttattuk magunkat! Mert, mi van, ha az engem megtámadó vérmacska veszett volt?
Gyanús nagyon, mert normális macska az, aki négy, idegen kutya közé bemászik??? Ugyanis Sheldon is éppen nálunk volt.
Mondjuk, sokra nem mentem a fiúkkal. Unokaöcsénk tátott szájjal nézett míg küzdöttem, a fiúk pedig észre sem vették a betolakodót.
Ha én nem vagyok, a veszettség világnapján téphette volna szét az egész családot ez a macsek! Pont, mint a napokban megírt, igaz történetben.
Csakhogy pechje volt a mijákolónak, mert nem számolt velem! Ne tévessze meg Önöket az ártatlan külsőm, én egy igazi tacskó, egy harcos amazon vagyok.
Persze, ugyanakkor, egy imádnivaló, gyengéd, gondoskodó nőstény. Mikor, minek van itt az ideje.

A nősténységről jut eszembe, hogy Szent Mihály napja is van, ezért felhívnám nőtársaim figyelmét, hogy ma, dolgozni tilos!
Ugyanis, „aki ilyenkor mos, kisebesedik a keze, aki pedig mángorol, annak egész évben dörögni fog a háza felett az ég”. Azt ugyan nem tudom, mit jelent mángorolni, de ne tegyék, mert én nagyon nem szeretem, ha dörög az ég.
Inkább elmélkedjenek egy kicsit. Mivel a hagyomány szerint „Szent Mihály havában az ember „mérlegre lép”, és Isten előtt számot vet: mit tett jól, s mit fog másként tenni a jövő esztendőben. „
A halak pedig állítólag levonulnak az iszapba. Persze, csak a műveltebbek, mert a mi halaink nem olvasnak. Még javában fent lubickolnak, és csámcsogva várják az etetést, ha meglátnak valakit a tó körül.
Jut eszembe! Lehet, hogy a macska, pont halászni jött! Szusi napot akart tartani, de megakadályoztam. Észre sem vesszük, ha kifog párat.

Azt azonban észrevettem, hogy korog az én pocim. Szívesen megtöltöm egy kis reggelivel.
Egyenek Önök is valami finomat és töltsék kellemesen, szeretetben, a szív és Szent Mihály napját!

Szeretettel:
Rozália

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.