Denevérek

Üdvözletem!

Ilyen voltam, amikor megsértődtem, mert nem engedtek Negro kosarába.
Vizsike pedig szolidáris volt velem.
A sértődés nem aranykori viselkedés, de a másik érzékeny lelkébe taposni sem.
Lehet, hogy mi, mindannyian maradunk.
Amúgy, a többiek sem mennek sehova.
Az Aranykor jön ide. Na, nem úgy, hogy idejön és berúgja az ajtót, megvárja, ameddig udvariasan behívjuk.
Én mondjuk beengedném, ha megígéri, hogy nem eszi meg a tápomat, vagy a déli kacsa nyakamat. Állítólag, nem lesz olyan, hogy az én tápom. Olyan lesz, hogy a mi tápunk. Nálunk, most is mi tápunk van, de el kell osztani, különben megennénk egymás elöl.
Mi nem rendelkezünk olyan fejlett etikával, mint egyes denevérek.
Csak erős idegzetűeknek ajánlott tanmese következik.
Tudták, hogy létezik olyan denevérfaj, ahol az egyedek, megosztják egymással a megszerzett táplálékot? Olyan helyen élnek, ahol nem tud mindenki vért szerezni, ezért, aki talál, ad annak, aki kér tőle. Kis közösségben élnek, ezért tudják, hogy kitől kaptak. Aki önző, és nem ad, annak a többiek sem adnak, és elpusztul. Szaporodni sem szaporodik, így az önző génjeit nem tudja tovább adni. A kolónia pedig életben marad, mert a keveset is mindig elosztják.

Tudják mi a különbség a mennyország és a pokol között a táplálkozásban? Hát semmi! Mindenhol ugyanaz a menü, egy nagy tálban, amit a kézhez kötözött hosszú kanállal kell elfogyasztani, egy asztal köré ülve.
A pokolban, mindenki maga próbál enni a hosszú kanállal, de nem sikerül, ezért örökké éheznek. A mennyországban azonban a szemben ülőt etetik, így, ott mindenki jóllakik.
Én kérem, nem vagyok önző, nem eszem meg a másik tápját, ha nem engedik. Sőt! Hagyok tápot, hogy megnézzem, a másiknak mi van a tányérjában. A többiek is így tesznek, végül is, ha engedik, mindenki eszik mindenkiéből.
Ez egy aranykori táplálkozás.
Lehet, hogy mégis bejön hozzánk is?
Az azonban biztos, hogy most megyünk reggelizni!
Önök is egyenek valami finomat, és legyen csodás napjuk!

Szeretettel:
Rozália

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.