Hamis a kétlábúak világa

Üdvözletem!

Tegnap, a délutáni sziesztánál, ebben a felállásban bújtunk össze.
Csodálkoznak, hogy Vizsikének rémálma volt? Fel kellett kelteni, úgy sírt, ugatott, futott álmában, miközben a farhátamat rugdalta.
Mondjuk nekem sem sikerült túl jó pozíciót találnom, a kenguru ivadék kipufogójánál. Szerencsére, éppen nem üzemelt, így bólintottam egy keveset, míg rugdalni nem kezdett.

Azt nem tudom, hogy a tyúkok álmodnak-e, de ha igen, a szomszédban lehet, hogy új kakasról álmodnak.
Ugyanis, úgy tűnik, hogy megözvegyültek!
Egy ideje nem halljuk a nagyszájú gyöngyös kakast kiabálni. Tudják, az asszonyverőt.
Úgy látszik, hogy a tyúkok nem sajnálják nagyon, mert cseppet sem szomorkodnak. Sőt! Boldogan karattyolnak, perlekednek, néha verekednek is egy-egy jobb falatért. Mondjuk, állítólag azért kell kakas, hogy rendet tartson a baromfiudvarban.
Én ugyan nem láttam, hogy az a kakas takarított volna, akár csak egyszer is. Lehet, hogy azért menesztették.
Mi szeretjük, hogy a szomszédban tyúkok vannak, mivel tőlük vesszük a tojást. Az pedig biztosan valódi, mert hangosan csodálkoznak, amikor sikerül egyet kipottyantaniuk.

Hiszik vagy sem, a tojást is hamisítják! Állítólag. Gazdiasszony látott egy videót róla. Tudják, korán kel, és összevissza hallgat mindenfélét. Ezért kapnak tőlünk sok érdekességet, és sok bolondságot is.
Visszatérve a tojásra, illetve a hamisításra, elég hihető a videó, csak az furcsa, hogy az íze nem tűnik fel annak, aki eszi? Mondjuk, hamisított rizst is mutattak, de azt keverik valódival, így lehet, hogy nem venni észre.

Érdekes a kétlábúak világa! Tele van hamissággal, hazugsággal. Azt is hallotta gazdiasszony, egy pszichológus videójában, hogy napi átlagban 200 alkalommal hazudnak. Felmérés alapján. Ebbe persze beletartozik az is, hogy, a „hogy vagy”, kérdésre azt felelik, „jól”, holott pocsékul vannak.
Mi kutyák, egyenesebb jellemek vagyunk. Illetve voltunk, mert a szoros együttélés miatt, lassan idomulunk egymáshoz.
Mondjuk, a fiúkutyák már most is füllentenek a méretükről, mert olyan magasra igyekeznek jelölni, hogy majdnem eldőlnek a lábemeléstől.

Önök azonban biztosan nem, vagy ritkán füllentenek. Maradjanak is őszinték, vigyázzanak a hamis ételekkel, és kerüljék a hamis kétlábúakat!
Legyen csodás napjuk!

Szeretettel:
Rozália

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.