Állati lelek

Üdvözletem!
Remélem kipihenték magukat tegnap, mert nehéz téma következik.
Amint látják, szellemi minőségben vagyok.
Az állatok lelkéről, a halál utáni állapotról írunk. Nézzük meg, hogy a különböző vallások, egyéb spirituális irányzatok, mit mondanak.
Talán már rájöttek, hogy gazdiasszony spirituális beállítottságú, gazdim pedig férfi. 
Az állatokkal kapcsolatban pont úgy van, mint az emberekkel. Vannak hívők és vannak, akik nem hisznek semmiben, a kézzel fogható, megmérhető, anyagi világon kívül.
Nekik a létezés, a születéssel kezdődik és a halállal véget ér. Talán nekik a legnehezebb elfogadni, ha szerettük meghal. Nincs meg az a vigasztaló érzés, hogy egy részünk megmarad, és találkozhatunk velük.
Azt mondják azonban, hogy van egy helyzet, ahol gyorsan hívővé válnak. Egy zuhanó repülőgépen kevés ateista marad. Állítólag.
Én kérem hívő kutya vagyok. Hiszek egy gazdiban (gazdiasszonyban). Nekem ők az Isten.
A katolikus hit szerint, hagyományosan, nekünk állatoknak, csak egy földi létünk van. Bár, Aquinói Szent Tamás és II. János Pál pápa azt mondta, hogy az állatoknak is van „isteni párája”. Azaz lelke.
Nekem, biztosan van. Nem vagyok lelketlen, mint egyes emberek. Már csak azért sem, mert például az iszlám tanítása szerint, Allah nemcsak az embereket, hanem az állatokat is meg fogja ítélni.
A judaizmus azt tanítja, hogy „Isten megtartja az áldott létezőt az eljövendő világban az igazak számára.” Mi, állatok pedig szeretetre, jóságra, törődésre tanítunk. Gazdiasszonynak nagyon tetszik egy mondás, amit egy zsidó rabbi osztott meg:
„Uram, add, hogy olyan nagyszerű legyek, amilyennek a kutyám tart!’
Az indiánok hite szerint a Föld minden élőlénye összetartozik, egy egységben létezik. Az emberek, növények, állatok. „Akár lába, akár szárnya, akár gyökere van”. És haláluk után egy másik dimenzióban, közösen léteznek tovább, a Teremtővel együtt.
A hinduizmus szerint van lelkünk, de nem vagyunk képesek gondolkodni, különbséget tenni jó és rossz között. Hát szerintem meg tudunk gondolkodni. Sőt, pár éve hivatalosan is elismerték, kutatásokkal alátámasztva. Aki pedig látott már kutyát rosszat tenni és szégyellni magát, az tudja, hogy az emberek szerinti jót és rosszat meg tudjuk különböztetni.
Azonban az a fajta fejlődés, amit tanítanak, nagyon szimpatikus.
„Minden élőlény az isteni természet megnyilvánulása. Az egyszerű létformákból, újraszületéseken keresztül, haladunk a magasabb létformák felé.”
Nekem ez tetszik. Én kérem, gazdiként szeretnék újjászületni, és jobbá tenni a világot, embernek, állatnak.
És jobb abban hinni, hogy nekünk élőlényeknek lelkünk van, és ez a részünk örök, mint azt elfogadni, hogy a halállal megszűnik minden.
Legyen mindenkinek hite szerint, és legyen szép vasárnapjuk!
Szeretettel:
Rozália

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.