Foxi Maxi a betolakodó

Foxi Maxi nem adja fel.
A foxi, akiről írtam, Max névre hallgat, és visszajár. Nem a szomszéd nőstény miatt kerül felénk, hozzánk jön. Most azonban megjavította gazdi a kerítést, így bebújni nem tud.
Azt nem sikerült kideríteni, hogy konkrétan kihez vonzódik a falkából, mert elzavarjuk.
Délelőtti műsor, hogy megjelenik, és valaki megkergeti a családból.
Igen, jól olvasták. Már mindenki kergette haza. Gazdi és gazdiasszony is. Egyedül Negro nem. Őt hidegen hagyja.
Gazdi tegnap azt mondta a fiúkra, hogy csak olyan házőrző félék. Ez így igaz. Én olyan lelkesen kergetem a kerítés belső oldalán, hogy öröm nézni. Imádom, ha feladat van. Lelkesen futok, ugatok, szinte szállok a levegőben, nyelvem lóg, nevetek a boldogságtól. Valahogy úgy, mint a képen, bár ott éppen körtét eszek.
Szóval, délelőtt Max megjelenik, és aki észreveszi, megkergeti. Én, kergetem egyedül is, de csatlakozom bárkihez, ha látom, hogy fut a kerítés belső oldalán. Szép, hosszú kerítésünk van, sokáig lehet belülről is kergetni valakit.
Leghangosabb gazdiasszony volt, leggyorsabb a gazdim.
A kétlábú nőstény éppen egy zörgős bevásárló táskát vitt a kocsihoz, amikor meglátta Maxot a kapuban ülni, és befelé nézni. Azonnal vágtába kezdett, miközben érdeklődött a foxitól, valahogy így:
– Nem mész haza!?
Kezével pedig a zacskót zörgette. Megmondom őszintén, a látványtól ugatni is elfelejtettem, csak bámultam Maxot, ahogy szedte a lábát hazafelé. Azt hittem, egy életre elfelejt bennünket az átélt traumától.
De nem így történt. Tegnap délelőtt újra jött. Egy darabig én kergettem, majd gazdi kipróbálta a motort, és átvette a kergetést.
Pár óra múlva újra itt volt.
Úgy tűnik, élvezi ezt a délelőtti aktív testmozgást, mert újra meg újra megjelenik.
Délután persze hazamegy, mire megjön a gazdija. Gondolom meg is éhezik a délelőtti edzésen.
Megmondom őszintén, nekünk jót tett a rendszeres testmozgás. Míg eleinte lihegve futott mindenki, tegnap már elég jól bírtuk. Arról nem beszélve, milyen szép is, ha együtt sportol a család!
Szeretettel:
Rozália 

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.