Balázs áldás

Amint látják, téli álmot alszom a medve helyett. Medvénk ugyanis nincs.

Szeretettel tudatom mindenkivel, hogy ma Gyertyaszentelő Boldogasszony napja van. Ugyanis már Jégbontó, Böjtelő havában járunk.

Megkérek mindenkit, akinek medvéje van, hogy szíveskedjen megfigyelni, előjön-e a barlangjából. Abból ugyanis megtudhatjuk, hogy meddig tart még a hideg idő. És arra is megkérek minden medve tulajdonost, hogy vissza ne engedjék aludni, különben még negyven napig tart a tél!

Mint már említettem, nekünk sajnos medvénk nincsen, de galambjaink vannak. Azok is jósolnak időjárást, csak majd később. Az ominózus Bálint napon.

Abból lehetne következtetni a tavasz eljövetelére, ha visszajönnének. Csakhogy a mieink el sem mentek. Fagyálló galambjaink vannak. Pedig házuk sincs, mint a szomszéd puccos madarainak, mert a fenyőfán laknak.

Mondjuk, nekünk a verebeink is fagyállók. Azok is vannak vagy százan. És azok is meg tudják jósolni a tavaszt. Szintén, az ominózus Bálint napon. Amikor „veréblakodalom” van, akkor közeledik a jó idő. Állítólag.

Csakhogy a mi verebeink ezt nem tudják. Itt éjjel-nappal lakodalom van. Állandóan nyüzsögnek, csivitelnek, veszekednek. Tudom, mert reggelente a gazdival etetjük őket. Többnyire verebek és cinkék látogatják az ingyen konyhát. A galambok pedig a földre hullott magokat eszik.

Tavasztól azonban, sok érdekes madár is megfordul nálunk. Nyáron például búbos bankáink voltak. Gazdiék boldogan nézték, ahogy a mama tanította a kis búbost, hogyan kell a földről eszegetni.

Visszatérve a gyertyaszentelésre, aki szeretné elűzni a rosszat, az gyújtson gyertyát, és kérjen áldást a tűzre.

Mi pedig a biztonság kedvéért, minden kedves olvasó, és szeretett hazánk javára, idemásolunk egy sort az 1714 évi Boldogasszony imából.

„Vedd el országodról, ezt a sok ínséget,
Melyben torkig úszunk. Ó nyerj békességet.
Magyarországról,
Édes hazánkról,
Ne felejtkezzél el
Szegény magyarokról! „

Szeretettel:

Rozália

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.