Dundi Róza jósdája 2019 Harap-lak (ingatlan) Piac

Üdvözletem!

Dundi Róza jósdája jelentkezem. 2019 Harap-lak (ingatlan) Piac

Mottó:

Én csak egy kis kutya vagyok,

Nem kell elhinni, amit ugatok,

Hallgassanak a szívükre,

És a józan eszükre!

 

Megmondom őszintén, szívem szerint farháton harapnám, aki tehet róla, hogy ennyire drágulnak a lak árak! Észrevették, hogy mennyi lak épül, és mennyire drágul? Egyszer csak kiderül, hogy több kutyaház van, mint kutya.

Egy magamhoz hasonló, átlagos, dolgos eb, csak hitelből tudna vásárolni. Arra pedig kamatot kell fizetni.

Azután jön a Piac, és azt mondja, hogy a kamat emelkedik, a lakom pedig kevesebbet ér. És akkor megint ebrúdra tesznek sokakat. Mehetnek kóbor kutyálkodni.

Megkeresem én ezt a Piacot, és rászabadítom Vizsit, a nehéztüzérséget!

Csak azt kellene tudni, hogy hol lakik? Ahol a papírpénzt nyomtatják? Vagy a bankban, ahol kiadják? Vagy a tőzsdén, ahol társasjátékot játszanak, és megmondják, hogy veszítettünk?

Tudom már ki a Piac! Az, akihez a legtöbb farhátra való kerül! Annyi, hogy meg sem tudja enni. Mégsem ad belőle a kóbor kutyáknak. Elássa, mint én tavaly a fiúk műcsontját. Mondjuk, én csak egy kis kutya vagyok, kevés elásni valóm van. Na, de a nagykutyáknak!

Megmondom őszintén, nem is veszek új lakot. Sőt, kastélyt sem veszek!

Képzeljék, ha akarnának és sok pénzük lenne, olyan városban is lakhatnának, ahol kis kastélyok vannak, és a kutya sem lakik benne. Törökországban van egy városka, ami 700 kisebb kastélyból áll. Felépítették, aztán jött a Piac, és az építtető tönkrement. Gondolom a Banktól, ha van felesleges 110 milliójuk e célra, vehetnek egyet.

És azt tudták, hogy Kínában vannak szellemvárosnak nevezett városok, városrészek, ahol nem laknak, vagy alig? Az előző válság után, amikor megjelent a Piac, 64 millió üres lakás volt, a múlt évben még 50 millió.

Hát, ennyit szerettem volna elugatni. És felhívom mindenkinek a szíves figyelmét, ha megtudja, hol lakik a Piac, értesítsen, hogy megkeressem, és farháton harapjam. Viszem magammal Vizsikét, a nehéztüzérséget, és Negrot, a vértacskót! Reszkess Piac!

Ennyi volt a jósda mára,

Zárul Dundi kis jósdája.

Akinek szeme van az látja,

Akinek füle van a hallja,

Aki meg kutya az ugatja!

Rozália

 

 

 

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.