Dundi Roza jósdája

Amint látják kérem, jósdát nyitottam.

Először is, megjósolom Önöknek, hogy jósolni fogok! Látják kérem, hogy látom a jövőt?

Gondolom, nem kell mondanom, hogy a kétlábú nőstény látta meg bennem a lehetőséget, amikor turbánt tett rám. Már Fatma szeme is rákerült, a tisztánlátás kedvéért.

Azt bizonyára tudják, hogy mi, állatok sokkal jobb érzékeléssel rendelkezünk, a túlélés érdekében. A háziasítás miatt ugyan sokunkban gyengült ez a képesség, de bennem például erősen megvan. Talán pont azért, mert udvari kutyaként kezdtem e földi pályafutásomat.

Azonnal észreveszem, ha valakiben, valami elváltozás van. Bármilyen sérülést, kullancsot, sőt, azt is, ha belül fáj valahol. Ha én valakit szaglászni kezdek, az jobb, ha átnézi magát!

Az közismert, hogy földrengések elől például időben elmenekülünk, és előbb észlelnénk egy meteorbecsapódást is.

„Sok állatfaj láthatóan bekapcsolódott a nemcsak egymással, hanem magával a bolygóval folytatott kommunikáció titkos hálózatába. Minél jobban vizsgáljuk ezt a birodalmat, annál világosabbá válik, hogy az állatoknak tudomásuk van ezekről az alapvető és bizalmas jelekről, amelyek észleléséről az ember hiába álmodik. Amikor a Föld megdühödik, néhány állat láthatóan az embereket megelőzve szerez tudomást a közelgő veszélyről. Ha utat találunk ebbe a birodalomba, talán mi is képesek leszünk a katasztrófák előre jelzésére és emberi életek megmentésére.” (Forrás: National Geographic Channel)

Bizonyára hallottak olyan állatokról is akik megjósoltak bizonyos eseményeket.

Én is ilyen leszek! Hogy komolyan kell-e venni?

Csak úgy, mint az életet. Kicsit igen, kicsit nem. Csak annyira, amennyire hasznunkra válik, amiből tanulunk. Szóval, játszunk egy kicsit. Már, ha van kedvük.

Jövőre például a Disznó éve lesz. Beszélek róla, csak előbb vissza kell szerezni a kellék disznót, amit Sheldon unokaöcsém elvitt, mert a sajátját már szétrágta.

Annyit előzetesen elmondok, hogy a Disznó éve nekem a karajt, a tarját, a majorannás sült májat jelenti. Szóval, kedvelem már előre.

És még azt is elmondom, hogy nem eszi meg a kutya a telet. Fázós tacskók, pót bundákat előkészíteni! Hiába ígértek a jövő hétre melegedést, kutya hideg telünk lesz!

Szeretettel:

Dundi Roza, a jósnő

 

 

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.