Szent Márton

Üdvözletem!

– Az jó, ha ilyen sejtelmesen nézek? – kérdeztem gazdiasszonytól, mikor láttam, hogy fényképezni akar.
Vizsike szokás szerint elbújt, Negro pedig észre sem vette, hogy fotóznak, összegömbölyödve aludt. Álmában talán libabálban járt.

Tegnap volt Szent Márton napja. A szomszéd kutya előbb megünnepelte, mert már régebben elkapott egy libát.
Írtunk róla, ő az, aki nyáron került a környékre. Nagyon menő állat, puccos ősökkel. Nem is csoda, ha ilyen kifinomult ízlése van a libákat illetően.
Amúgy ő is farkas kutya. Pont, mint mi, csak még farkasabb, farkaskutya.
Nagy reményekkel vette a gazdája drága pénzért, remélve, hogy a pedigré mellé, gyárilag beépült tulajdonságok vannak. Mint a jó modor, a szárnyasok nem étkezési célú imádata, szófogadás, gazdi gondolatainak kitalálása és hasonló.
Majd, ha egyszer lesz ideje, tanítani is fogja, foglalkozni vele.
Addig is elzárta a libákat.

Úgyhogy, ha valaki nem szeretné, hogy püspökké válasszák, jöhet hozzájuk bebújni. Megadom a pontos címet.
Ismerik a legendát Szent Mártonról ugye? Gondolom, a koldusnak adott fél köpönyegét is.
Azt azonban, talán nem mindenki tudja, hogy a hagyománnyal ellentétben nem (Győr)Szent Márton hegyen, azaz a mai Pannonhalmán született, hanem Szombathelyen.
A szárnyasokhoz egyéb módon is kötődött, mert egy darabig, a Tyúk szigetnek nevezett földdarabon gyakorolt bűnbánatot egy társával. Itt evett meg egy mérgező gyökeret, amitől halálosan megbetegedett, majd csodával határos módon, Isten segedelmével meggyógyult.
Ezután számtalan csodás gyógyítás fűződött a nevéhez. Imájával bélpoklosokat, némákat gyógyított, sőt jégesőt is hárított el.
Erős hitével hosszú életet élt, 81 éves koráig gyógyított és térített a keresztény hitre.

Akik nem szeretik a libákat, vagy nem keresztények, azok számára is különleges időszak jön.
Egy másik „vallás” ősi szent könyve, a Védák szerint ugyanis ma ébrednek fel az istenek.
Ha valaki nem vette volna észre, egy ideje aludtak, így sokaknak nem is tudtak segíteni. Most azonban, a magukban, és az ősi istenekben hívőknek segítő időszak jön. Most lehet a Teremtőhöz, vagy segítőihez fordulni gyógyulásért, lelki békéért és hasonlókért.
Ha elég erős a hit, és tesz is érte valaki, a csoda nem marad el. Állítólag.

Látják? Nálunk máris csoda történt, mert újra írunk. Mostantól azonban előfordul, hogy időnként nem szólunk, ha nem lesz mondanivalónk. Nem szeretnénk, hogy kényszerré váljon az ugatás.
Azt pedig elfelejtettük megköszönni, hogy milyen sok kedvencről tettek fel képet. Kiderült, hogy kutyák, cicák, hörcsögök mellett, nyuszik is vannak a csoportunkban. Köszönjük!

Most pedig készülődünk a reggelihez. Libát ugyan nem kapunk, de a rizses husi is megteszi.
Önök is reggelizzenek valami finomat, és ne felejtsék el, hogy mostantól lehet segítséget kérni az égiektől, mert támogató időszak jön. Már akinek szüksége van rá, hisz benne, és tesz érte. Segíts magadon Isten is megsegít!

Legyen szép napjuk!
Szeretettel:
Rozália

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.